Noi restricții dure în Marea Britanie! Autoritățile au decis deja noi restricții dure. Supermarketurile britanice interzic accesul fără mască în interior.

Restricții dure în Regatul Unit

Marea Britanie continuă să sufere in cauza răspândirii coronavirusului și ia măsuri în conecință. Supermarketurile britanice din reţelele Tesco, Asda, Aldi şi Waitrose au recurs la noi restricții. Nu vor mai permite accesul clienţilor care nu poartă mască şi care nu au un motiv valid de a nu respecta această măsură de protecţie împotriva coronavirusului, anunță Reuters.

Firmele respective au urmat exemplul concurenţilor de la Sainsbury’s şi Morrisons, care implementaseră o politică similară cu o zi înainte.

Numărul cazurilor crește în Marea Britanie

În Regatul Unit creşte accelerat numărul de cazuri de COVID-19, iar guvernul de la Londra şi-a exprimat îngrijorarea faţă de răspândirea coronavirusului în supermarketuri, unde unele persoane nu respectau cerinţa de a purta mască în timp ce fac cumpărăturile.

În toată ţara sunt închise magazinele de produse neesenţiale, restaurantele şi barurile, ceea ce a dus la creşterea cererii în supermarketuri şi alte magazine alimentare. “Pentru a ne proteja clienţii şi colegii, nu vom permite accesul în magazinele noastre nimănui dacă nu are faţa acoperită, cu excepţia celor scutiţi conform instrucţiunilor guvernului”, a anunţat într-un comunicat Tesco, liderul sectorului respectiv de vânzare cu amănuntul.

“Colegii noştri muncesc din greu în condiţii dificile pentru a se asigura că toată lumea poate primi ce are nevoie şi le cerem tuturor să fie amabili, răbdători şi respectuoşi, deoarece toţi acţionăm pentru a ne proteja reciproc”.

Tesco a mai precizat că cere clienţilor să-şi facă cumpărăturile individual, dacă nu sunt îngrijitorii altor persoane sau nu sunt însoţiţi de copii. De asemenea, în magazinele reţelei s-au mărit efectivele personalului de securitate.

Asda a emis un comunicat similar, în care arată că va oferi în continuare gratuit măşti celor care şi le-au uitat. “Însă dacă un client refuză să poarte un acoperământ (pentru faţă – n. red.) fără un motiv medical valid şi dacă îi contestă în orice mod în această privinţă pe colegii noştri – colegii noştri de la securitate le vor refuza accesul”, adaugă firma.

La rândul ei, compania John Lewis a anunţat obligativitatea portului măştii şi în supermarketurile Waitrose.

Consorţiul Britanic pentru Comerţul cu Amănuntul, care reprezintă mai mult de 170 de comercianţi importanţi, inclusiv grupurile de supermarketuri, a declarat luni că responsabilitatea de a impune portul măştilor revine poliţiei, căreia i-a solicitat ajutorul.