Noi reguli pentru românii care pleacă în Grecia. Se aplică de la 1 iulie

Noi reguli pentru românii care pleacă în Grecia. Se aplică de la 1 iulie
Ultima modificare în 29 iunie 2020, 13:56
Venirea verii și relaxarea restricțiilor îi duce pe mulți români cu gândul la vacantă. Cei mai mulți dintre ei au început deja să-și facă planuri de călătorie iar Grecia este una dintre destinațiile favorite.

Românii sunt deoparte de a pleca liniștiți în vacanță. Măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 încă sunt necesare și prezente în mai toate țările. În cazul Greciei, una dintre destinațiile preferate ale românilor în această vară, au fost anunțate noi reguli pentru românii care plănuiesc să își petreacă vacanța în această țară.

Astfel, de la 1 iulie vor intra în vigoare restricții intră în vigoare pentru cei care se încumetă să plece în această destinație. Turiștii care vor intra în Grecia atât cu mașina personală, cât și cei care vor merge cu autocarul, avionul sau pe mare, au obligația de a completa un formular de localizare. Acesta poate fi completat atât online, cât și de mână, cu 48 de ore înainte de a ajunge în Grecia.

De asemenea, data de 1 iunie aduce pentru Grecia și redeschiderea a 18 aeroporturi regionale, șapte puncte de trecere a frontierei și șapte porturi. Însă trecerea nu este liberă și încă există restricții cu privire la nouă țări: Marea Britanie, Suedia, SUA, Rusia, Israel, Qatar, Emiratele Unite ale Arabiei, Arabia Saudită și Macedonia de Nord.

Ce se întâmplă în Bulgaria

Pe de altă parte, în Bulgaria, o altă destinație preferată de români, lucrurile nu sunt tocmai îmbucurătoare. Noile cazuri de coronavirus au adâncit criza turismului din Bulgaria. Bilanțul din ultimele două săptămâni a adus țara europeană într-un real impas. Turiștii își anulează rezervările pe bandă rulantă. Chiar dacă preţurile au fost reduse cu până la 30%, incertitudinile legate de pandemie au generat anulări în lanţ ale rezervărilor pe litoral.

„Triplarea numărului de infectaţi a dus la anulări în lanţ de rezervări. Incertitudinea a crescut şi ca urmare a avertismentelor unor membri ai Statului naţional antiepidemic despre posibila reintroducere a unor măsuri mai severe, printre care carantina de 14 zile pentru cetăţenii unor ţări cu situaţie epidemică gravă”, informează Rador.

Etichete: , , , , ,
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook