Noi reguli dure pentru români! Ludovic Orban a anunțat chiar luni dimineața, la sosirea la sediul PNL din București. „Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor”, a anunțat primul-ministru.

La două săptămâni de restricții conform scenariului roșu în București, Premierul Ludovic Orban este hotărât să prelungească măsurile pentru încă două săptămâni.

Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor, a declarat Ludovic Orban luni dimineață, la sosirea la sediul PNL din București

În cursul zilei de luni, este așteptată ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, în care se va hotăra dacă măsurile de restricție se prelungesc în București și dacă se instituie și noi măsuri.

O măsură dură nouă, propusă pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a CMBSU, se referă la închiderea parcurilor, zilnic, între orele 22:00 și 6:00, „vizată fiind activitatea teraselor, cafenelelor, barurilor existente pe raza parcurilor, întrucât s-a observat consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice peste programul prevăzut.

Capitala a intrat în scenariul roșu în luna octombrie, în momentul în care a fost depășită rata de infectare cu COVID-19 de 3 cazuria la 1000 de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, a anunțat măsurile stabilie la acel moment:

Astfel, începând cu ora 0.00 a zilei de marţi, 20 octombrie 2020, se suspendă activitatea didactică faţă în faţă în tote unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi. Purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice pentru toată lumea, începând cu copiii cu vârste de 5 ani. În plus, masca trebuie să acopere nasul şi gura. O altă măsură a vizat cinematografele şi sălile de spectacole care s-au închis. Restaurantele şi cafenelele s-au închis la interior, dar își pit desfăşura activitate la exterior, pe terase. Clienţii hotelurilor şi pensiunilor pot fi serviţi în interiorul unităţilor de alimentaţie. Totodată, a fost interzisă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc.