Noi probleme în Germania din cauza coronavirusului! Autoritățile au anunțat că a fost descoperit primul caz de infectare cu varianta sud-africană. S-a aflat unde a fost detectat, iar cancelarul Angela Merkel a făcut primul anunț în acest sens.

Germania, afectată de noua tulpină a Covid

Germania este afectată, la rândul ei, de noua tulpină a COVID-19. A fost confirmat deja marţi un prim caz de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului SARS-CoV-2, în timp ce varianta britanică a virusului îngrijorează tot mai mult guvernul de la Berlin, relatează agenţia EFE.

Cine este persoana descoperită infectată cu noua tulpină

S-a aflat și identitatea persoanei descoperite cu noua tulpină de coronavirus. Aceasta a revenit în Germania împreună cu familia sa după un sejur în Africa de Sud. Primele teste moleculare PCR efectuate în a cincea zi după sosirea membrilor acestei familii au avut rezultat negativ. Dar unul dintre ei a prezentat apoi simptome uşoare de infectare, astfel că a fost efectuat un nou test, care a confirmat mutaţia denumită B.1.351.

Confirmarea acestui prim caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului SARS-CoV-2 survine în timp ce autorităţile germane sunt alarmate de varianta britanică a acestui coronavirus, caracterizată prin caracterul ei mai contagios faţă de cele precedente.

Anunțul Angelei Merkel

Cancelarul Angela Merkel a avertizat marţi, la o reuniune internă cu deputaţii grupului său conservator, că din cauza acestei mutaţii britanice numărul zilnic al cazurilor de COVID-19 ar putea creşte cu până la zece ori în următoarele trei luni, conform Agerpres.