Ce nu mai au voie să facă bulgarii?

Bulgaria a interzis marţi toate călătoriile de vacanţă în ţară şi străinătate până la 13 aprilie, ca parte a eforturilor de a limita răspândirea coronavirusului, informează Reuters marţi.

Cu 81 de cazuri confirmate de nou coronavirus şi două decese, această ţară a declarat deja stare de urgenţă şi a închis şcoli, baruri şi multe magazine.

Interzicerea temporară a vacanţelor reprezintă o altă lovitură economică pentru Bulgaria, cel mai sărac stat membru al UE, care se bazează pe turism pentru aproximativ 8% din producţia sa economică.

Ce spune ministrul bulgar al Turismului?

Anunţând restricţiile, ministrul turismului, Nikolina Angelkova, a spus că ar fi iresponsabil ca oamenii să călătorească
pentru o vacanţă în timpul crizei.

„Este foarte greu pentru mine ca ministru al turismului să spun asta, dar acest lucru este foarte important pentru sănătatea oamenilor”, a adăugat ea.

Sofia a anunţat deja că va interzice persoanelor din 15 ţări să intre în Bulgaria începând de miercuri şi mulţi turişti străini au anulat rezervările în staţiunile bulgăreşti.

Două stațiuni importante s-au închis

Două staţiuni mari de iarnă, Bansko în munţii Pirin şi Pamporovo în munţii Rodopi, şi-au închis luni instalaţiile de schi după ce un turist britanic din Bansko a fost testat pozitiv la virus.

Alte două persoane din staţiune au avut rezultate pozitive marţi.

Angelkova şi-a exprimat speranţa că situaţia se va îmbunătăţi până la vară, când turiştii se adună în mod tradiţional în staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, dar a avertizat că falimentele din sectorul ospitalităţii din ţară nu pot fi excluse.

„Deocamdată este imposibil să estimăm dacă vom avea un sezon turistic de vară”, a spus aceasta, scrie Agerpres.