Trei pacienţi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus în Iran, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din această ţară, citat de Reuters.

”Două persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 în Qom şi una în Arak, aducând numărul total al cazurilor confirmate la cinci”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, într-un mesaj publicat pe Twitter. Doi dintre pacienţi au decedat.

A fost confirmat primul caz de deces şi în Coreea de Sud

Coreea de Sud a anunţat miercuri primul deces din această ţară al unei persoane infectate cu noul coronavirus şi 22 de cazuri noi, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 104, informează joi Reuters. Cauza exactă a decesului este în curs de investigare, a precizat într-un comunicat Centrul de Prevenire şi Control a Bolilor.

Majoritatea noilor cazuri confirmate sunt în oraşul Daegu, unde o persoană infectată a participat la slujbe religioase şi a vizitat un spital înainte de a fi testată pozitiv.

În Japonia, autorităţile şi media au anunţat joi că doi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, o femeie şi un bărbat octogenari de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină într-un port japonez, au murit. Cu un număr total de 621 de cazuri consemnate pe Diamond Princess, acest vas de croazieră ancorat în portul Yokohama, în apropiere de Tokyo, este cel mai important focar de coronavirus din afara Chinei.

China a raportat 394 de noi cazuri confirmate miercuri, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, o scădere semnificativă faţă de cele 1.749 cazuri raportate în ziua precedentă şi cel mai scăzut bilanţ din 23 ianuarie. Numărul total de cazuri confirmate în China continentală ajunge astfel la 74.576. Bilanţul deceselor în urma epidemiei în China continentală a ajuns la 2.118 în seara zilei de miercuri, mai mult cu 114 faţă de ziua precedentă, scrie Agerpres.