Forţele de ordine au închis porţile noului stadion din Capitală chiar dacă unii bucureşteni au venit cu câteva minute înainte de ora 3.00 să admire proiectul.

Inaugurarea stadionului va avea loc în luna septembrie, întrucât meciul cu Argentina a fost anulat. Până atunci Primăria Capitalei mai are de făcut câteva retuşuri: să planteze arbori la intrarea în stadion, să amplaseze un covor de iarbă şi unul sintetic în jurul stadionului.
Drumul spre vestiare, aşa cum se poate vedea din imagini mai are nevoie de unele lucrări de finisaj, iar la toalete e nevoie de coşuri de gunoi mult mai mari.
Cu toate aceste mici lipsuri, bucureştenii care au vizitat Naţional Arena au rămas plăcut impresionaţi de noul stadion. Doar mici incidente au avut loc, întrucât forţele de ordine și-au făcut simțită prezența. Deși era de așteptat să se mormane de gunoi, surprinzător, acestea nu au existat la finalizarea programului de vizitare.

Calvar pentru vecini

Din nefericire, așa cum se întâmplă aproape de fiecare dată la noi, o idee bună, aceea de a prezenta o realizare a românilor, s-a transformat într-un clavar pentru locuitorii din zona stadionului, și chiar pentru unii vizitatori. La orele serii poliția rutieră a fost nevoită să își facă apariția în intersecțiile din jurul arenei pentru a fluidiza traficul. Claxoanele, ambuteiajele și gălăgia au deranjat mulți dintre nefericiții locuitori ai blocurilor care mărginesc noul Național Arena. Aceștia au fost nevoiți și să se strecoare către casă printre sute de mașini parcate în fiecare loc rămas liber, pe străzile adiacente, trotuar sau spațiu verde. Infrastructura deficitară a fost o reală problemă în seara zilei de sâmbătă, fapt ce nu este de bun augur pentru momentele în care stadionul va fi utilizat la capacitate maximă.
Trebuie ținut cont de faptul că persoanele venite doar să vadă stadionul, peste 100.000 conform unor estimări, au avut la dispoziție aproape zece ore. Ce se va întâmpla însă atunci când 55.000 de spectatori, capacitatea maximă a arenei, vor sosi înainte cu doar o oră sau două de fluierul de start al unui meci sau debutul unui spectacol? Lipsa parcărilor, bulevardele înguste cu o primă bandă deja ocupată de mașinile locatarilor de pe bulevardele Chișinău și Basarabia, șoseaua Pantelimon, Iancului, Vatra Luminoasă sau Maior Coravu și numărul redus de mijloace de transport în comun au mari șanse să transforme vizionarea unui spectacol într-un vis urât. Nu ne rămâne decât să sperăm că Primăria va găsi soluția de a crea o parcare de mare capacitate în zonă și de a suplimenta numărul de mijloace de transport. Cel puțin până când aria va fi deservită și de o linie de metrou.