Potrivit lui Kirill Kravchenko, aproximativ 40% din investiţiile anuale preconizate ar urma să fie alocate pentru modernizarea reţelei de 250 de benzinării din Serbia şi extinderea în Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi România. Restul va fi împărţit în mod egal între operaţiunile de explorare şi producţie şi cele de rafinare.

Pentru Bulgaria şi România, ţinta NIS este să aibă 40 de benzinării în fiecare din cele două ţări până la finele anului. Ulterior, până la finele lui 2014, NIS vrea să ajungă la o reţea de 80 de benzinării în Bulgaria şi 120 de benzinării în România.

"Vom termina în scurt timp modernizarea principalei noastre rafinării de la Pancevo şi vrem să fim siguri că avem la dispoziţie sprijinul de retail pentru comercializarea de produse de la rafinărie’, a declarat Kirill Kravchenko. Acesta a adăugat că, după 2016, investiţiile NIS se vor concentra pe asigurarea de noi surse de petrol şi gaze naturale. ‘Planul nostru este să ajungem la o producţie anuală de petrol şi gaze naturale de cinci milioane echivalent petrol până în 2020, de la 1,7 milioane tone echivalent petrol în prezent. Pentru a atinge acest obiectiv, aproximativ 95% din toate investiţiile vor trebui să fie făcute în explorare şi producţie", a subliniat Kirill Kravchenko.

În 2009, Gazprom Neft, divizia petrolieră a grupului rus Gazprom, a plătit 400 milioane de euro pentru un pachet de 51% din NIS, iar în 2010 şi-a majorat participaţia până la 56,15%.
Sursa: Agepres