În exerciţiul care se va încheia la 31 martie 2012, Nintendo se aşteaptă să înregistreze pierderi operaţionale cuprinse între 45 şi 65 miliarde yeni (575 -837 milioane de dolari), de trei ori mai mult faţă de estimările anterioare care vizau pierderi operaţionale anuale de 20 de miliarde de yeni. Comparativ, în exerciţiul fiscal 2010 Nintendo a înregistrat un profit de 77,62 miliarde yeni, conform Agerpres.

De asemenea, Nintendo şi-a revizuit în jos şi estimările privind vânzările sale anuale până la 660 miliarde yeni, de la 790 miliarde yeni cât estima anterior. Compania estimează că în exerciţiul fiscal curent va comercialzia doar 10 milioane console Wii , faţă de 12 milioane cât estima anterior, şi doar 14 milioane console portabile 3DS, în loc de 16 milioane unităţi.

Nintendo, creatorul francizei Super Mario, a dominat timp de mai mulţi ani industria jocurilor video însă în prezent se chinuie să facă faţă concurenţei venite din partea smartphone-urilor şi tabletelor.

Preşedintele Nintendo, Satoru Iwata, a confirmat că succesoarea consolei Wii va fi lansată pe pieţele importante la finele acestui an. Potrivit lui Satoru Iwata, consola Wii U va fi lanastă în SUA, Europa, Australia şi Japonia înainte de sezonul sărbătorilor de sfârşit de an.