Principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă, a venit cu o cerere care i-a uimit pe angajaţii închisorii în care se află acum. Rămâne de văzut dacă bărbatul este cu adevărat sincer sau totul este doar o încercare de a-i impresiona pe cei care trebuie să-i stabilească vinovăţia.

În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava, unde specialiştii îl vor supune unei expertize psihiatrice, pentru a stabili dacă are sau nu discernământ. Acolo, Dincă a venit cu o solicitare surprinzătoare pentru conducerea instituţiei. El a cerut să stea de vorbă cu un preot, spun surse judiciare. În plus, Dincă doreşte să-i fie adusă o Biblie în cameră, pentru că vrea să se apropie de Dumnezeu, scriu cei de la Spynews.

Gheorghe Dincă beneficiază de condiţii foarte bune acolo. El a fost cazat într-o „celulă de lux”, spaţioasă şi luminoasă, care are inclusiv un televizor. Celula respectă astfel toate normele impuse de Uniunea Europeană. Dincă este singur în acea cameră, pentru că există riscul să fie bătut sau chiar omorât de ceilalţi deţinuţi. Paza lui este una extrem de strictă, mai ales că, de fiecare dată când este scos în curtea închisorii, apar adevărate revolte ale celorlalţi deţinuti, care s-au jurat să-l linşeze când se va ivi ocazia.