UPDATE:

"Astăzi la ora 11 mi-am depus demisia odată cu colegii mei din PNL. Principalele reforme din sănătate sunt întârziate din diverse considerente politice, iar efectele pe care le aşteaptă oamenii nu vor putea fi simţite curând. MS a finalizat toate proiectele pe care ni le+am propus pentru a demara reforma din sănătate. OUG 2-2014 a trecut, restul sunt la avizare interministerială, altele sunt în transparenţă decizională. Din tot ceea ce mi-am propus ca acte normative, niciunul nu este neterminat, ele sunt existente sub una din formele amintite", a precizat Eugen Nicolăescu într-o conferinţă de presă de bilanţ.

Nicolăescu crede că noul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, va duce la bun sfârşit proiectele începute de echipa sa.

Din cele 62 de spitale închise de Guvernul Boc, am redeschis 10, iar zece au fost deschise sub formă de centre de permanenţă, a precizat fostul ministru.

 

Viitorul ministru va trebui să ducă mai departe proiectele începute de Nicolăescu, care nu sunt puţine: pachetul de bază de servicii medicale, care a suferit nenumărate amânări, centralizarea achiziţiilor sin sănătate, actualizarea listelor de medicamente compensate sau gratuite, care nu a mai fost actualizată de cinci ani şi desfiinţarea direcțiile de sănătate publică din țară.

Cu două săptămâni în urmă, numele lui Nicolăescu era vehiculat pentru preluarea portofoliului de la Finanţe, iar cel care urma să îl înlocuiască era Cristian Buşoi, preşedintele CNAS, care şi-a dat astăzi demisia din fruntea instituţiei.

În condiţiile ruperii USL, numele vehiculat pentru preluarea sefiei Ministerului Sanatatii este cel al lui Nicolae Banicioiu, care este şi ministrul Tineretului, din partea PSD.

Crin Antonescu, presedintele PNL, a anuntat marti seara, in urma sedintei PNL, ca ministrii liberali isi vor depune demisiile din guvern pana miercuri, la ora 12.

”Eu cred că demisia este un gest normal, corect şi trebuie să ne respectăm decizia. Nu am primit nicio convocare la vreo discuţie cu prim-ministrul. Eu nu ştiu de aşa ceva şi nici nu am auzit. Miniştrii sunt oameni politici, sunt numiţi de partidele politice şi trebuie să acţioneze în conformitate cu deciziile partidelor”, a declarat Eugen Nicolăescu într-o intervenţie telefonică de pe B1 TV.

Chiar astăzi, Nicolăescu l-a demis pe preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu, pentru  proasta gestionare a procesului de validare a vaccinului antigripal.
 

Te-ar putea interesa și: