"Determinat de faptul că noi avem datorii la furnizorii de gaze, pentru faptul că nu am încasat debite de la RADET, avem un sechestru începând cu 2 iulie de către Romgaz pentru o datorie de 200 de milioane (de lei – n.r.) un sechestru care nu vreau să mă gândesc, e pus pe o centrală şi nu vreau să-mi aduc aminte că se întâmplă acelaşi lucru ca acum câţiva ani când, pentru aceleaşi datorii pe care ELCEN le avea la furnizorii de gaze, a trebuit să dăm în plată o centrală, Iernut, pentru datorii. Nu vreau să mă gândesc la acest lucru", a spus Nicolaescu, după întâlnirea de la Ministerul Energiei cu ministrul de resort, Victor Grigorescu, şi cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

El a adăugat că va cere Romgaz eşalonarea datoriei, în contextul în care se vor găsi soluţii ca şi RADET să plătească, la rândul său, datoria către ELCEN, mai scrie Agerpres. 

"Luni mă voi deplasa la Mediaş, împreună cu echipa mea de la ELCEN, pentru a negocia cu Romgaz de aşa manieră încât să eşalonăm aceste 200 de milioane în perspectiva în care găsim înţelegere, şi sunt convins că vom găsi, la doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, să eşalonăm şi datoria RADET către noi. O să eşalonăm şi noi de aşa manieră încât să nu ajungem pentru a doua oară să dăm o centrală în plată. Vom face toate eforturile", a adăugat Nicolaescu. 

La începutul acestei luni, Adrian Diaconu, director financiar-comercial adjunct al ELCEN, declara că, din cauza creanţelor pe care le are de încasat de la RADET, ELCEN nu poate achita contravaloarea gazelor primite de la furnizorii săi. Compania are contracte cu Petrom şi Romgaz, dar şi un contract de import de gaze. Potrivit lui Diaconu, Romgaz ar putea bloca conturile ELCEN în 2 iulie, din cauza unor datorii care se ridică la 330 de milioane de lei. 

"În 2 iulie, există riscul să ne blocheze conturile 100%. Datoria noastră este de 330 milioane de lei la Romgaz şi de 550 de milioane de lei în total către furnizorii de gaze", a mai arătat oficialul ELCEN. 

În 2013, Romgaz a preluat de la ELCEN centrala Iernut în contul unei datorii de 653 de milioane de lei.