Nicolae Ciucă a dat cărțile pe față! Premierul a spus ce s-a discutat în spatele ușilor închise

Marți, 2 august, a avut loc o ședință a Partidului Național Liberal (PNL), anunță prim-ministrul Nicolae Ciucă. Acesta a anunțat că discuțiile din cadrul ședinței au fost despre rectificarea bugetară, absorbția fondurilor europene, însă nu au fost excluse nici discuțiile care vizau chestiuni interne precum alegerile din diferite organizații.

”Pe agenda ședinței au fost activități care au vizat informarea premierului față de activitatea guvernamentală. De asemenea, informări și activități care au ținut de decizii privind activitatea internă a Partidului Național Liberal.

În ceea ce privește activitatea guvernamentală, sigur, au fost prezentate datele legate de încheierea primului semestru din acest an, datele financiare, și aspectele legate de rectificarea bugetară, precum și eforturile pe care le-am făcut la nivelul Guvernului astfel încât să putem să luăm acele decizii prin care să se concretizeze o absorbție tot mai mare a fondurilor europene și bineînțeles gestionarea cu responsabilitate a bugetului de stat.

Am discutat cu președinții filialelor județene despre nevoia desfășurării unei activități cât se poate de concrete la nivelul unităților administrativ-teritoriale pentru a beneficia de toate oportunitățile în vederea dezvoltării  comunităților și absorbției unor sume cât mai mari din fondurile europene, din toate cele trei segmente ale fondurilor europene, atât Fondul de Coeziune 2014-2020, PNRR, cât și noul cadru financiar multianual 2021-2027, spune șeful Guvernului de la București.

Nicolae Ciucă spune că este nevoie de stabilitate

După ședința Partidului Național Liberal, șeful Executivului a mai spus că este nevoie de stabilitate și de asigurarea unui cadru financiar consolidat care să devină atractiv pentru investiții.

De asemenea, președintele liberal a mai spus că la nivelul Guvernului există o cifră impresionantă a investițiilor străine, subliniind, totodată, că acestea au crescut în prima jumătate a acestui an.

„Avem nevoie de stabilitate și avem nevoie de asigurarea unui cadru financiar cât se poate de consolidat și care să devină, așa cum a fost de altfel până acum, atractiv pentru investiții. Am subliniat că până în acest moment la nivelul Guvernului avem o cifră importantă de creștere a investițiilor străine directe. Au crescut în prima jumătate a anului investițiile străine directe cu 53,1%. De asemenea, absorbția – înregistrăm cea mai mare absorbție a fondurilor europene. Totodată este nevoie ca la nivelul autorităților locale, așa cum subliniam, să poată să acceseze toate aceste oportunități, pentru că altfel nu putem să ne îndeplinim obiectivele așa cum ni le-am asumat”, spune Nicolae Ciucă.

Tot marți seara, prim-ministrul României a vorbit și despre aspectele legate de proprietățile legislative, dar și despre chestiunile interne legate de alegerile care au loc la nivelul organizațiilor de seniori, tineret și femei.