Admiterea României în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri, a precizat premierul Nicolae Ciucă: „Votul covârșitor în favoarea României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea PPE”.

Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație

„Rezoluția de astăzi (n.red. marți, 18 octombrie) din Parlamentul European privind aderarea României și Bulgariei la Schengen reconfirmă faptul că așteptările noastre de a adera la Schengen sunt justificate și legitime. Sunt îndeplinite condițiile necesare. Decizia ar trebui luată”, a scris prim-ministrul român Nicolae Ciucă, pe Twitter.

În continuare, premierul a afirmat pe pagina sa de Facebook că România a mai făcut încă un pas important către aderarea în Spațiul Schengen: „Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.”

„Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari. La ultimul congres al PPE, ținut la Rotterdam, în iunie, delegația PNL a propus ca în rezoluția lucrărilor să fie inclusă și susținerea pe care grupul popularilor o acordă României în demersul de aderare la Schengen. Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri”, a evidențiat Nicolae Ciucă.

Eugen Tomac: Suntem tot mai aproape de atingerea acestui obiectiv național!

Parlamentul European de la Bruxelles a aprobat, marți, 18 octombrie, rezoluția privind accederea României în spațiul liber de circulație Schengen. Decizia a fost luată cu 547 de voturi „pentru” și 49 „împotrivă”.

„Rezoluția privind accederea României în Schengen a fost votată cu 547 voturi pentru și 49 împotrivă. Suntem tot mai aproape de atingerea acestui obiectiv național! Românii merită în Schengen”, a anunțat, marți, eurodeputatul Eugen Tomac.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat pe pagina să de Facebook că „rezoluția votată astăzi de Parlamentul European arată că România îndeplinește de peste 11 ani condițiile de aderare la zona Schengen.”

De asemenea, Mureșan a punctat că România a „demonstrat anul acesta din nou că este pregătită să adere la spațiul Schengen reușind să securizeze frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai dificile condiții.”