Weekend-ul trecut s-a desfăşurat la Chengdu, China o nouă ediţie a World Cyber Games (WCG 2009), cel mai important eveniment de gaming din lume. România a fost reprezentată la Counter-Strike de echipa „TeG” şi la Fifa 2009 de „NiGht” (NeXtPlease! Gaming), însă, nu s-a mai reuşit performanţa de anul trecut, câştigarea unei medalii.

Mai mult de 82.000 de oameni din întreaga lume au fost prezenţi la World Cyber Games 2009, cea mai mare competiţie de jocuri video din lume, care s-a desfăşurat, anul acesta, în perioada 12-15 noiembrie la Chengdu, China. Ediţia WCG 2009 a fost dominată de sud-coreeni, care au terminat pe primul loc, cu 3 medalii de aur, 2 de argint şi 3 de bronz.

Jocurile de anul acesta au fost Counter-Strike, Warcraft 3: The Frozen Throne, Starcraft Brood War, Fifa 2009, Carom3D, Red Stone, Trackmania, Guitar Hero Virtua Fighter 5, Asphalt 4, Wise Star 2 şi Dungeon & Fighter.

România a trimis la WCG 2009 echipa de Counter Strike „TeG” (taofiK, Terrorianu, PeRRy, Darky şi kid0r) şi pe „NiGht” (Marian Avram), de la NeXtPlease! Gaming, la Fifa 2009.

La Counter-Strike cei de la „TeG” au trecut de grupă, învingând toţi adversarii ([k23] din Kazakhstan, esq.Wind din Coreea de Sud şi Simplex  din Macedonia), însă s-au oprit în optimi când au dat piept cu suedezii de la „fnatic”. Competiţia a fost câştigată de polonezii de la „Again”.

NiGht pierde în optimi

La Fifa 2009, „NiGht” a trecut de grupe, tot de pe primul loc cu 5 victorii, o înfrângere şi un meci egal. În optimi, el l-a întâlnit pe neamţul „kr0ne”, în faţa căruia a pierdut cu 2-0, germanul  câştigând  totodată şi turneul. Campionul de anul trecut la Fifa, Marius „BeBe” Crăciun, nu a fost prezent la WCG 2009 deoarece acesta a fost învins în calificările din ţara noastră de către „NiGht”. Ambii sunt membri ai clubului NeXtPlease! Gaming.

Următoarea ediţie WCG se va desfăşura la Los Angeles, SUA.

Jocuri, jocuri, jocuri

Cu ocazia World Cyber Games 2009 utilizatorii au putut urmări zilnic  pe gamextv.ro evoluţia echipei TeG în China şi toate aventurile prin care au trecut acolo, pornind de la înscriere şi terminând cu momentul în care au câştigat grupa.

gamextv.ro este un proiect al GameX TV, DIFFstudios şi gsp, lansat pe 11 noiembrie,  dedicat gamerilor. „Viziunea GameX TV este una simpla, audienţa noastră este mesajul. Gamer-ul de astăzi este cool şi inteligent, de aceea niciodată nu le vom vorbi de sus. GameX TV este chiar audienţa sa. Toţi cei care lucrează în echipă, de la bodyguard la GM, sunt gameri”, potrivit lui Florin Ivan, New Media Manager GameX TV.

Utilizatorii pot urmări în acest moment pe www.gamextv.ro două emisiuni: NewsX şi eS. NewsX este o emisiune zilnică, prezentată de Derek, care aduce ultimele noutăţi şi curiozităţi din lumea jocurilor video atât la nivel national cât şi internaţional. eS este prima emisiune prezentată de unul dintre cei mai apreciaţi gameri români – Mircea Preduţ aka PeRRy, căpitanul echipei „TeG”.

 Finala Fifa 2009