Bazându-se pe documente interne, cel mai citit ziar din Germania scrie că deschiderea va avea loc ”cel mai devreme în 2014”, în contextul în care data ultima dată anunţată era 27 octombrie 2013.
‘Problema principală este că sistemul de protecţie împotriva incendiilor a fost construit în mod diferit de ceea ce prevedea autorizaţia de construcţie’, susţine publicaţia, referindu-se mai ales la o notă a unei firme care participă la lucrările de construire a aeroportului.
Potrivit cotidianului, în acest document se mai menţionează că societatea care administrează aeroportul i-a informat la 18 decembrie pe reprezentanţii firmelor care lucrează pe şantier că inaugurarea prevăzută la 27 octombrie 2013 a fost amânată.

Destinat să înlocuiască aeroporturile existente – Tegel din vestul Berlinului şi Schönefeld din est -, Aeroportul Internaţional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv la 3 iunie 2012, după două amânări.

Inaugurarea a fost însă reprogramată cu numai câteva zile înainte pentru 17 marte 2013 din cauza problemelor la sistemul de detectare a incendiilor. Termenul s-a dovedit prea scurt, iar consiliul de administraţie al aeroportului, condus de primarul social-democrat al oraşului-land, Klaus Wowereit, a anunţat o nouă scadenţă, la 27 octombrie 2013.

Acest nou termen fiind reconsiderat, notează Bild, este vorba despre a cincea amânare a inaugurării aeroportului, unul dintre cele mai mari şantiere din Germania. O situaţie ce va alimenta criticile şi vociferările la adresa capitalei şi primarului său, având de înfruntat o datorie uriaşă.
Sursa: Agerpres