”România este una dintre ţările din Uniunea Europeană care în domeniul societăţii informaţionale are un cuvânt extrem de important de spus pentru că are o industrie matură care produce şi face ceea ce trebuie în domeniul IT, nu numai în ţara noastră, ci este recunoscută în Europa şi în afara Europei. Avem un mediu academic recunoscut ca atare, iar rezultatele acestei activităţi se văd foarte bine prin calificativul acordat forţei de muncă din România şi efectul este că foarte multe firme străine vin în România. Şi acum când vorbim se pregătesc să mai vină câteva. Ei localizează şi vin în România pentru că avem un raport cost performanţă de excepţie. Trebuie să încurajăm, în continuare aceste lucruri”, a spus Nica.

Acesta a precizat că măsurile pentru sprijinirea sectorului IT au fost luate încă din primul mandat avut la Ministerul Comunicaţiilor, măsuri care există şi în momentul de faţă pentru această industrie.

”În primul mandat 2000-2004 am luat măsuri de sprijinire a acestei industrii care au rămas şi astăzi şi cei din IT beneficiază de un sprijin direct şi foarte puternic. Vom continua această politică, dar este importat să avem cu toţii o singură voce şi să putem să apărăm aceste obiective care trebuie discutate şi aprobate la nivelul Comisiei Europene şi Guvernului României, astfel încât această industrie a viitorului să aibă recunoaşterea pe care o merită şi toate condiţiile pentru o evoluţie ascendentă”, a precizat ministrul pentru Societatea Informaţională.