Deși inițial părea că se va bucura de o zi de permisie, conducerea Penitenciarului Rahova i-a respins lui Liviu Dragnea cererea pentru o zi în libertatea. Fostul preşedinte PSD execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare.

Fostul președinte al PSD solicitase o zi de permisie la începutul lunii noimbrie și inițal sursele arătau că i-ar fi fost acordată, informează digi24.ro.

Dragnea a avut două tentative de a scăpa de detenţie prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinţei judecătoreşti deefinitive: o contestaţie în anulare, formulată pe 18 octombrie, şi un recurs în casaţie, depus pe 22 octombrie.

El are o acţiune de contestaţie în anulare, însă, potrivit legii, dacă cererea i s-ar admite, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.

Contestaţie în anulare a fost depusă personal de Liviu Dragnea prin poştă, urmând să-şi angajeze un avocat pentru a-l reprezenta în instanţă. Prin utilizarea celei de-a doua căi extraordinare de atac, recursul în casaţie, Dragnea vrea să-i fie anulată condamnarea de trei ani şi jumătate de închisoare,