"Preşedintele Trump a intrat pentru totdeauna în istoria capitalei noastre. Numele lui va fi afişat cu mândrie alături de alte nume din istoria glorioasă a oraşului nostru", a declarat el în cursul unui eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe israelian.

Benjamin Netanyahu a afirmat de asemenea că Israelul este în contact cu mai multe ţări care intenţionează să urmeze exemplul preşedintelui american de a muta ambasada SUA la Ierusalim şi de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, menţionează DPA.

"Suntem deja în contact cu alte ţări care vor recunoaşte la rândul lor (Ierusalimul drept capitală a Israelului – n.r.) şi nu am nicio îndoială că, de îndată ce ambasada americană se va muta la Ierusalim, şi chiar înainte de asta, multe ambasade se vor muta la Ierusalim", a spus Netanyahu în acelaşi discurs.

Orice acord de pace cu palestinienii trebuie să includă Ierusalimul drept capitală a Israelului, a declarat încă de miercuri Benjamin Netanyahu, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului.