Fostul prim-ministru interimar și vicepremier Gabriel Oprea își maturizează fiul pe bani și funcții publice. Gabriel Marin Oprea a fost angajat temporar pe perioada lunii mai și iunie la Ministerul Agriculturii, după ce la începutul anului a încercat să se angajeze fără succes la același minister, prin intermediul unui concurs de angajare cu dedicație.

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii au declarat fiul fostului vicepremier nu prea venea la muncă. Potrivit acestora, Gabriel Oprea dorea ca fiul său să se se maturizeze și să aibă un serviciu cu program.

”A fost angajat pe pile, venea când voia și pleca cu mult timp înainte de terminarea programului. Lucra direct cu secretarul general din minister, Constantin Ilie Aprodu, și el un apropiat al lui Gabriel Oprea”, a explicat o sursă din ministerul Agriculturii, citată de G4Media.ro.

”Ne era vorba de bani (salariul era de aproape o mie de euro – n.r.), Gabriel Oprea credea că așa se maturizează fiul său, un copil crescut cu totul la dispoziție. Credea că așa mai renunță la fete, cluburi și mașini. Asta spuneau chiar apropiații secretarului general Ilie Aprodu, care știau de la acesta. Este haios, dar ăsta este adevărul. Gabriel Oprea își maturizează fiul pe bani și funcții publice. Funcție care putea fi ocupată de un copil cu adevărat muncitor, care avea nevoie de un salariu ca să-și plătească lunar chiria”, a declarat sursa citată.

Oprea jr. a lucrat în baza unui contract pe perioadă determinată, prin urmare nu are statut de funcționar public și nu a depus declarații de avere și de interese.