'NEPI a achiziţionat Aurora Shopping Mall şi un centru comercial cu o GLA (suprafaţă totală închiriabilă – n.r.) de 3.200 mp pentru aproximativ 10 milioane euro, în cadrul unei achiziţii combinate. Primul are o GLA de 17.900 mp şi este situat în Buzău, reşedinţa judeţului Buzău, România, care are aproximativ 116.000 de locuitori. Al doilea este situat în Alba Iulia, reşedinţa judeţului Alba, România, şi are aproximativ 64.000 de locuitori. Mall-ul din Buzău are o locaţie excelentă, într-o zonă de aproximativ 430.000 de locuitori la o distanţă de 45 de minute de mers cu maşina. Este cel mai mare centru de retail din oraş. Momentan, are o configuraţie slabă şi un mix de chiriaşi neperformant. NEPI intenţionează să reconfigureze şi să renoveze acest mall, inclusiv să construiască un cinematograf, investiţie ce se ridică la aproximativ 6 milioane euro', precizează raportul NEPI publicat luni pe site-ul BVB.

În acest an, NEPI a finalizat construcţia a două centre comerciale, în Bucureşti şi Tg. Jiu. În Bucureşti, Vulcan Value Centre a fost deschis la data de 4 septembrie 2014, la şapte luni după începerea lucrărilor de construcţie. Proprietatea este primul centru de retail al NEPI situat în Bucureşti, are o suprafaţă totală închiriabilă (GLA) de 25.200 mp, este închiriat în proporţie de 95%.

De asemenea, NEPI a finalizat construcţia Shopping City Târgu Jiu, care a fost deschis la data de 16 octombrie 2014. Acest mall regional, cu o GLA de 26.800 mp, este închiriat în proporţie de 94% şi găzduieşte diverse branduri internaţionale.

'Grupul are în vedere numeroase alte oportunităţi, cum ar fi dezvoltarea unui mall regional în Piatra Neamţ şi extinderile la proprietăţile din Cluj, Constanţa, Deva şi Severin, acestea fiind condiţionate de obţinerea autorizaţiilor şi îndeplinirea cerinţelor de pre-închiriere aprobate de Consiliul de Administraţie. Compania are în vedere şi alte achiziţii, inclusiv un centru comercial regional din Slovacia şi un mall recent construit în Bucureşti. Sub rezerva finalizării cu succes a verificărilor şi a negocierii contractelor juridice detaliate, se estimează că una dintre aceste proprietăţi va fi achiziţionată în curând', menţionează raportul fondului de investiţii.

AGERPRES