Aceasta este a doua mişcare de acest tip în mai puţin de o lună, după ce în august NEPI a anunţat achiziţia a 70% din proiectul gândit pentru platforma Electroaparataj din cartierul Pantelimon. În urma noii tranzacţii, sud-africanii urmează să renunţe la parteneriatul cu omul de afaceri canadian Michael Topolinski, cel care a cumpărat prin intermediul Benevo Capital, pentru 23 mil. euro, terenul de 77.000 mp ce a aparţinut fabricii Vulcan.

Recent, Martin Slabbert, CEO-ul NEPI, a declarat pentru Capital că dezvoltarea proiectului Vulcan Value Center necesită sub 20 mil. euro şi că încă mai sunt aşteptate autorizaţiile de construire. El mai spunea că o eventuală întârziere a acestui proiect nu va afecta profitabilitatea fondului. Parcul de retail se va întinde pe o suprafaţă de 35.000 mp şi va include un magazin de tip do-it-yourself, un hipermarket de 10.5000 mp şi o galerie de 10.000 mp.

Acum, pe piaţa din bucureşti, atenţia NEPI este concentrată pe începerea lucrărilor la Mega Mall din Pantelimon, proiect care ar urma să înghită în jur de 150 mil. euro şi care ar urma să fie deschis publicului la mijlocul anului 2015.

Într-o perioadă în care majoritatea investitorilor încearcă să îşi lichideze proprietăţile acumulate înainte de criză, NEPI a reuşit să cumpere imobile în valoare cumulată de peste 370 mil. euro, ceea ce reprezintă peste 30% din volumul tranzacţionat în ultimii patru ani. Sud-africanii au cucerit efectiv piaţa românească şi deţin primele patru poziţii în topul celor mai mari tranzacţii imobiliare încheiate în criză.