Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle. Partea de consultanţă juridică a fost asigurată de avocaţii NNDKP, iar cea de consultanţă financiară şi fiscală de PricewaterhouseCoopers (PwC). Parte a înţelegerii, Ovidiu Şandor va continua să asigure, până în 2015, administrarea întregului proiect şi se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D şi E care urmează a fi livrate în iunie 2012, respectiv finalul lui 2013.Datorită valorii tranzacţiei şi locaţiei (în afara Bucureştiului), tranzacţia reprezintă un record pentru piaţa de investiţii din România: nu a mai fost tranzacționat niciun alt centru de afaceri de asemenea dimensiuni pe piaţa birourilor în afara Capitalei.
„Implicarea unui fond de investiţii de talia NEPI constituie o garanţie pentru administrarea şi evoluţia proiectului şi reprezintă, totodată, un angajament pe termen lung pe care ni-l asumăm faţă de chiriaşii noştri. Aş menţiona, de asemenea, că încheierea acestei tranzacţii ne va permite să ne lărgim orizontul urmărind noi oportunităţi de investiţii”, a declarat Ovidiu Şandor.
Cele trei clădiri existente în cadrul complexului de afaceri, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 25.000 mp, sunt în prezent  închiriate în proporţie de 90% unor chiriaşi de talie mondială precum IBM, PricewaterhouseCoopers, Vodafone, Alcatel-Lucent, Wipro Technologies, BCR, Deloitte şi Microsoft. Numărul persoanelor care își desfăşoară activitatea în CBC depăşeşte 2.000. După finalizare, proiectul va totaliza peste 43.000 mp, suprafaţă totală închiriabilă.
NEPI este recunoscută şi pentru încheierea cele mai mari tranzacţii de la începutul crizei financiare şi până astăzi. Fondul de investiţii a plătit peste 100 mil. euro pe proiectul de birouri Floreasca Business Park. Sud-africanii s-a asociat în noiembrie 2011 cu firmele canadiene CD Capital Partners şi Benevo Capital Corportation, pentru a susţine financiar dezvoltarea mallului Victoria City Center amplasat pe fosta fabrică de textile Dacia din Bucureştii Noi. NEPI participă în primă fază cu circa 5 mil. euro. Acesta este al doilea proiect la care NEPI participă ca finanţator încă de la începutul construcţiei. Compania a încheiat recent un partneriat cu Carrefour Property, divizia imobiliară a francezilor de la Carrefour, alături de care a început construcţia  unui centru comercial regional cu o suprafaţă închiriabilă de 55.000 mp în Ploieşti. Până acum compania a cumpărat doar produse generatoare de venit.