Acesta este cel mai amplu proiect implementat în ultimii ani în judeţul Neamţ.

Între noutăţile oferite pieţei locale se numară deschiderea primului hipermarket Carrefour din zonă, dar ?i lansarea pe piaţa locală a unor branduri de renume internaţional şi naţional, centrul comercial însumând peste 70 de spaţii comerciale.

Shopping City Piatra-Neamţ generează peste 1.500 de locuri de muncă în judeţul Neamţ.

'În ultimii ani, NEPI a investit intens în România, ceea ce reconfirma faptul că suntem un dezvoltator imobiliar extrem de activ, Shopping City Piatra-Neam? fiind al doilea centru comercial pe care îl inauguram în acest an, după Shopping City Timişoara. Un astfel de concept de retail are forţa de a atrage locuitorii din întreaga regiune, tocmai pentru că l-am proiectat plecând de la nevoile românilor din nord-estul ţării, cu o selecţie de magazine, restaurante şi opţiuni de distracţie care îi va încânta cu siguranţă pe cei care ne vor vizita şi îi va convinge să revină. Proiectul a fost foarte bine primit încă înainte de lansare, iar în primul an de funcţionare ne aşteptăm să ne treacă pragul peste 5,5 milioane de vizitatori.', a declarat Sebastian Mahu, Asset Manager în cadrul NEPI.

Centrul comercial, ce acoperă o suprafaţă totală închiriabilă de 28.000 de metri pătraţi, este dispus pe două niveluri şi include o parcare exterioară de 1.000 de locuri.

Vizitatorii vor avea acces la peste 70 de branduri, de renume local şi internaţional. Parterul găzduieşte branduri de modă, sport, frumuseţe, bijuterii şi accesorii, home&deco, articole pentru copii şi jucării, tehnologie, dar şi farmacii, banci, petshop, service auto, servicii de optică.

Nivelul 1 este dedicat zonelor de food court şi divertisment, completate de o terasă exterioară.. Această zonă găzduieşte restaurante şi cafenele, unele în premieră în judeţ – cazinoul MaxBet, zona de recreere MaxFun şi locul de joacă Paradisul Copiilor.

Una dintre cele mai aşteptate deschideri este cinematograful multiplex cu şase săli, Cinema City, unde vizitatorii vor putea urmari, începând din a doua parte a lunii decembrie, filme în formate 2D şi 3D.

NEPI este un grup de investiţii şi dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE) şi la Bursa de Valori din Bucureşti (BVB). Grupul a fost înfiinţat în anul 2007 pentru a achiziţiona, a dezvolta şi a gestiona cele mai importante proprietăţi pe zona de retail din ţările emergente ale Uniunii Europene.

Din portofoliul NEPI mai fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timi?oara, City Park Constanţa, Ploie?ti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.
Sursa: Agerpres