După informațiile publicate în Bild și preluate de Reuters, noul operator are șanse să se numească ”Direct 4 you”, iar planurile Lufthansa sunt să îl transforme într-un competitor direct al celor mai mari companii low cost din Europa.
Se estimează că ”Direct 4 you” își va începe operațiunile în 2013, moment în care actualul operator low cost al Lufthansa, Germanwings, va fi desființat, titrează cotidianul Bild. Se pare că 90 de aeronave vor fi transferate către noua companie, respectiv toți angajații Germanwings și Eurowings.
Planurile pentru ”Direct 4 you” vizează preluarea a aproape toate zborurile intra-europene ale liderului german, acest lucru fiind parte din strategia Lufthansa privind reducerea costurilor, strategie implementată la începutul acestui an. Operatorul german a negat acest zvonuri, infirmând, de asemenea, informația potrivit căreia brandul Germanwings va dispărea.
Presa germană vorbește și de consolidarea flotei ”Direct 4 you” prin integrarea Eurowings, acest lucru fiind posibil în 2015."Avem în vedere câteva opțiuni de afaceri pentru dezvoltarea traficului în Europa. Oricum, în acest moment, nimic nu este confirmat și nu am luat nicio decizie”, a declarat pentru Capital, Klaus Gorny, manager corporate communication Europe. ”Numele vehiculat în presă pentru noua companie, cu siguranța, nu este corect”, completează acesta.
În România, Lufthansa operează, în prezent, trei destinații: Munchen, Frankfurt și Dusseldorf, iar din luna iunie adaugă și Berlinul. Germanwings este, de asemenea, prezent pe piața locală, cu zboruri directe către Koln. La nivel de 2011, Lufthansa a transportat către și dinspre România 680.000 de pasageri.