Nelu Tătaru va trimite Corpul de Control la Spitalul Judeţean Galaţi. Acolo există suspiciuni că anchetele epidemiologice realizate de singurul epidemiolog din judeţ nu s-au desfăşurat corect.

Nelu Tătaru, decizie dură

„Au fost anchete epidemiologice în desfăşurare, dar care nu văd un final la ele. Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi de la Constanţa care au venit de două zile şi evaluează situaţia. Va veni şi Inspecţia Sanitară de la minister, precum si Corpul de Control al ministrului pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital.
Urmează o evaluare nouă la nivelul fiecărei secţii, avem trei focare mari: Cardiologie, Chirurgie 2, Medicală 2, care după trei zile de dezinfecţie s-a selectat personalul care nu e pozitiv şi astăzi îşi va relua activitea medicală, în primă fază doar pentru urgenţe”, a afirmat Tătaru.

Mai mult, în Galaţi este un singur medic epidemiolog.

„Aici, la Galaţi, e un singur medic epidemiolog care lucrează şi la spital, şi la DSP, şi are şi alte 3 contracte de muncă în altă parte. Evaluarea pe care a făcut-o doamna doctor nu corespunde cu ce există în acest spital în acest moment. Cei de la Constanţa evaluează cum stau lucrurile şi vor face un raport final. Concluzia vine la finalul acestei evaluări”, a declarat ministrul Tătaru.

Nelu Tătaru a vizitat Spitalul Judeţean din Galaţi, unde sunt infectaţi cu coronavirus 83 de angajaţi şi 24 de pacienţi.