Ce spune Nelu Tătaru

“O evoluţie fulminantă ţine foarte mult de această izolare voluntară. Ştiu că este greu. (…) Ţin să menţionez încă o dată, ne interesează siguranţa personalului medical, un personal medical care trebuie să rămână în linia întâi, dar în acelaşi timp ne interesează şi acele precauţii pe care personalul medical sau cetăţeanul trebuie să le respecte. Nu renunţăm, nu relaxăm, tocmai pentru acest hop care va veni şi trebuie trecut.

Menţionez că mai avem două-trei săptămâni în care vom creşte ca număr de cazuri. Vor exista şi decese, dar trebuie să le gestionăm în limita în care putem gestiona o pandemie, cu un duşman, dacă pot spune aşa, necunoscut, care are în acest moment doar un tratament simptomatic, în evaluare, până la descoperirea unui vaccin”, a spus Nelu Tătaru aflat la Sibiu.

„Avem o perioadă până după sărbătorile pascale (…), iar în acest context o să avem o evaluare după 7-10 zile după sărbătorile pascale”, a spus Nelu Tătaru, cu referire şi la situaţia românilor care între timp se mai întorc din străinătate.

Care vor fi prioritățile

Totodată, ministrul Sănătății a declarat că prioritățile rămân aceleași, mai exact asigurarea echipamentelor de protecție și a medicației. În același timp, distanțarea socială și izolarea voluntară rămân principalele modalități prin care se poate opri răspândirea coronavirusului.

Nelu Tătaru a vorbit și despre ventilatoarele necesare și a declarat că săptămâna aceasta vor veni 30 de aparate din cele 200 comandare.