Nelu Tătaru a vorbit despre cazul pacientei însărcinate, care a decedat după ce a fost transferată de la Arad la Timişoara. Acesta subliniat că „sunt nişte anchete în curs” pe care dorește să le vadă.

„Fiecare caz de deces are o anchetă care se face la nivelul judeţului de către DSP. Sunt nişte anchete în curs pe care vreau să le văd. Nu vreau să mă antepronunţ. Trebuie să vedem unde s-a greşit”, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit libertatea.ro

O evoluție îngrijorătoare

„O parte dintre conaționali nu respectă măsurile. Rămân cele două săptămâni grele. Rămân cele 4.000 de cazuri de gestionat, cei care au refuzat internarea. Atunci s-a creat o transmitere comunitară”, transmite ministrul Sănătăţii în legătură cu evoluția îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus.

Nelu Tătaru a subliniat din nou importanța măsurilor anti-COVID: portul măşti, distanţarea fizică. De asemenea, acest a spus că la primul simptom trebuie solicitat medicul de familie.

Haos în spitalele din România

Ministrul Sănătăţii a declarat că există în acest moment 840 de paturi la terapie intensivă pentru bolnavii COVID, iar 112 pacienţi sunt intubaţi.

Premierul Ludovic Orban a cerut lămuriri cu privire la acest aspect și l-a întrebat pe ministru, la începutul şedinţei de guvern, ce măsuri a luat pentru a creşte numărul de paturi în secţiile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

„Avem astăzi făcută la zi (statistica – n.r.): 840 de paturi în terapie intensivă, cu tot ceea ce este necesar, iar în acest moment 112 bolnavi sunt intubaţi, din cei 377 (care sunt internaţi la ATI – n.r.)”, a spus Tătaru.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei