Nelu Tătaru s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente, iar împreună cu cadrele medicale de aici a vizitat toate secţiile spitalului.

Reluarea vizitelor neanunțate

„Evaluarea de astăzi dimineaţă mi-a arătat, dincolo de o creştere a numărului de cazuri noi la nivelul întregii ţări, şi o creştere a numărului de testări la nivelul judeţului Botoşani, Suceava şi Neamţ. De aceea, de dimineaţă am reluat aceste vizite neanunţate, fiindcă că am vrut să văd capacitatea spitalului şi adresabilitatea la Unitatea Primiri Urgenţă şi capacitatea tehnică”, a transmis Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a apreciat că spitalul are capacitatea să gestioneze situaţia pandemiei la nivel judeţean, fiind „plăcut impresionat” că întreg personalul celei mai mari unităţi medicale din judeţul Botoşani foloseşte corespunzător echipamentele medicale.

Ulterior, Ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, dar şi cu directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, medicul Radu Malancea.

Profeția teribilă a lui Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a făcut o declarație de presă destul de pesimistă în privința evoluției epidemiei în România. Ministrul le transmite în același timp românilor să respecte regulile de prevenție pentru a putea reveni pe o pantă descendentă cât mai curând posibil.

Acesta a precizat că o testare negativă azi nu înseamnă că peste câteva zile nu putem fi depistați pozitiv cu acest virus și acest lucru se întâmplă pentru că nu sunt respectate regulile impuse, de vină fiind „unii din conaționalii noștri și chiar și o parte din agenții economici”, după cum a mai spus Nelu Tătaru.

„Obișnuiți-vă ca în următoarea săptămână să avem un număr crescut de cazuri, dar un număr crescut de cazuri înseamnă și o gestionare mai atentă și o colaborare mai atentă. (…) Acum 4-5 săptămâni eram pe acea pantă descendentă.

Avem niște măsuri de relaxare asumate în contextul unor reguli care trebuiau respectate. O parte din conaționalii noștri și chiar și o parte din agenții economici nu au respectat aceste reguli. (…) Sperăm ca această creștere progresivă să poată fi gestionată în maxim două săptămâni și să revenim pe acea pantă. (…) O testare negativă nu înseamnă că peste 3-4 zile nu suntem infectați în contextul în care nu se respectă niște reguli”, a spus Nelu Tătaru.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea