Nelu Tătaru a declarat la Timişoara, că de săptămâna viitoare, în baza unei ordonanţe de urgenţă care este în pregătire, cazurile uşoare şi medii de infectări cu infamul COVID-19, precum şi cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, cazurile grave urmând să fie spitalizate.

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a transmis Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Ce spune Nelu Tătaru despre închiderea Bucureștiului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vobit despre posibilitatea de a se închide Capitala, în contextul pandemiei.„Nu! Nu există acest scenariu!”, a spus Nelu Tătaru, adăugând ulterior: „Sunt acele zone care pot fi carantinate, izolate. Deciziile se iau punctual, în funcție de focarele existente, în funcție de fiecare anchetă care se desfășoară”, a spus ministrul Nelu Tătaru, conform TVR.

În contextul închiderii Bucureștiului, preşedintele Klaus Iohannis a spus și că autorităţile trebuie să încerce să menţină şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate în contextul pandemiei de COVID-19.

„Trebuie să evităm ştiri panicarde şi descrierea unor situaţii extreme, care, sigur, teoretic, sunt posibile. Eu cred că autorităţile trebuie să încerce să menţină şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate. Sigur, în măsura în care numărul de bolnavi creşte peste o anumită limită, se va trece la învăţământ online, dar nu peste tot şi nu dintr-o dată”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă sistemul de învăţământ este pregătit pentru a trece în sistem online în cazul scenariului roşu.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea