Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, consideră improbabil ca guvernul să facă modificări semnificative ale estimărilor economice de toamnă, dar a avertizat că un eşec al ţinerii sub control a epidemiei de Covid-19 poate provoca probleme.

Berlinul anticipează că produsul intern brut se va contracta cu 5,8% în 2020, urmând ca anul viitor să avanseze cu 4,4%.

”Oamenii trebuie să facă eforturi mai mari pentru a reduce pandemia”

”Asta, desigur, cu condiţia că vom aduce pandemia sub control, că vom opri creşterea rapidă a infecţiilor şi vom reuşi să revenim la situaţia pe care am avut-o din mai până în august”, a afirmat Altmaier la televiziunea publică ARD, conform news.ro.

Deşi mai puţin afectată decât restul Europei, Germania traversează un al doilea val de infecţii, numărul zilnic al cazurilor atingând sâmbătă nivelul record de 7.830.

Reluând un apel al cancelarului Angela Merkel adresat germanilor de a reduce contactele sociale şi călătoriile pentru a încetini ritmul de infectare, Altmaier a spus că oamenii trebuie să facă eforturi mai mari pentru a reduce pandemia, astfel încât şcolile, grădiniţele şi companiile să îşi continue activitatea.

Trebuie amintit faptul că Germania a raportat la sfârșitul săptămânii trecute o nouă creștere a numărului de infectări consemnate într-o singură zi.

Angela Merkel, neliniștită

Astfel, 7.334 de persoane au fost confirmat vineri cu Covid-19, o creștere de 700 față de ziua precedentă.

Pe lângă numărul mare de infectări, Germania a mai raportat și 24 de decese, fapt ce ridică bilanțul morților de Covid din această țară la 9.734.

Numărul de pacienți în stare gravă este, de asemenea, în creștere – în doar o săptămână, el a crescut de la 487 la 655.

Înmulțirea cazurilor de contaminare vine în contextul în care întreaga Europă se confruntă cu un val 2 al pandemiei care pare chiar mai agresiv decât primul.

Cancelarul Angela Merkel a declarat, miercuri, că restricții mai aspre vor fi impuse în zonele cu focare de coronavirus. Ea mai spune că această creștere exponențială a numărului de cazuri o neliniștește.