"Sunt două niveluri pentru adoptarea euro. Unul tehnic şi unul politic. Cel mai bun moment este când eşti gata, este răspunsul politic. Tehnic, dacă ai în vedere şi mecanismul ERM, dacă ai în vedere şi negocierile cu partenerii europeni, deschiderea acestor discuţii care nu au avut loc, probabil va lua 5-6 ani adoptarea euro din momentul în care începe să se discute despre asta. Noi nu am început să discutăm despre asta. Acum este mai vizibil, s-a făcut şi un anunţ oficial sau semi-oficial, dar nu este o surpriză că 2015 nu era un termen realist. Eu nu cred ca noi pierdem sau că noi câştigăm ceva", a spus Negriţoiu.

Potrivit acestuia, adoptarea euro pentru România, ca specific, este o soluţie pentru problemele pe care le avem noi în economie şi, mai ales, pentru problema euroizării economiei.

"Faptul că se adoptă acum sau mai târziu nici asta nu este foarte rău. Cel mai important este menţinerea obiectivelor politice pe care le-am avut de corectare a indicatorilor macroeconomici şi de aşezarea unor politici sănătoase care să susţină creşterea şi dezvoltarea. Eu am perceput că înainte obiectivul 2015 era tocmai o ancoră de menţinere a acestor obiective de politică economică", a explicat oficialul ING Bank România.
Sursa: Agerpres