Deși timpul liber oferit pentru sărbătorile Pascale și pentru 1 mai oferă șansa de a pleca într-o minivacanță, românii au decis să petreacă aceste zile libere acasă, alături de cei dragi.

Aproximativ un sfert dintre români au redus și cheltuielile făcute cu ocazia acestor sărbători iar jumătate dintre respondenții unui sondaj realizat în perioada 28 martie- 9 aprilie, au declarat că vor cheltui aceeași sumă ca și în 2018. Unul dintre motivele pentru care românii au ales să nu plece nicăieri de sărbători, ar putea fi prețurile mai mari la cazare.

În timp ce aproape 44% dintre românii au declarat că au un buget sub 500 de lei pentru Paște, doar 14% au transmis că au un buget care depășește 1.000 de lei. O mare parte din bani este folosită pentru masa de Paște. Peste 66% vor cheltui între 100 și 500 de lei și 13% dintre români spun că bugetul este sub 100 de lei pentru bunătăți. Doar 3% plănuiesc să cheltuiască peste 1.000 de lei pentru asta.

Pentru că bugetul pentru Paște nu este foarte mare, cheltuielile sunt bine puse la punct. Așadar, 35% dintre români nu cumpără de obicei cadouri sau au renunțat să mai facă asta. Cei care totuși au strâns bani pentru asta, își îndreaptă atenția spre familie.

În această perioadă românii se uită foarte mult după oferte. Circa 37% dintre ei sunt mulțumiți și foarte mulțumiti de promoțiile de Paște și doar puțin peste 15% nu sunt încântați de ofertele comercianților. Aproape 60 de români sunt de părere că o reducere care contează trebuie să fie peste 30%, conform unui comunicat transmis de Provident.ro.