Cei de la Ministerul Transporturilor ne-au obișnuit în fiecare săptămână cu filme făcute din avion, în timp ce bogdymol, user al forumului skyscrapercity, a oferit deja imagini cu primele drumuri pe autostrada care, la orizontul anului 2013 ne va duce la Nurnberg, în Germania (începutul coridorului IV paneuropean).
În acest an, înainte de Crăciun vom putea circula pe cei 32 de kilometri ai autostrăzii Arad-Timișoara. Pentru că mai este ceva de lucru, fiind realizate circa 93% din lucrări, se va munci chiar dacă temperaturile au scăzut și sub 0 grade. Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), pe 3,75 de kilometri mai trebuie așternut ultimul strat de asfalt.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/-GKWRlUuLN0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
”Două dintre podurile de pe traseu mai necesită lucrari de hidroizolație și la calea de rulare, iar un al treilea rampe de pasaj. În acest moment se lucrează intens la montarea parapeților și semnalizărilor precum și la aplicarea marcajelor orizontale”, potrivit informațiilor furnizate de CNADNR la solicitarea evz.ro. Mai trebuie montați parapeți mediani pe 25,5 kiometri, și laterali pe toată lungimea. Pe 25 de kilometri mai trebuie aplicate marcaje. Centrul de Întreținere și Coordonare precum și platforma spațiilor de servicii, situate în afara autostrăzii, se vor finaliza anul viitor, când se va realiza și recepția lucrării.