La Adevărul Live, Năstase a făcut o serie de declarații surprinzătoare cu privire la șansele PSD la următoarele alegeri prezidențiale, criticând faptul că în partid nu au fost demarate discuții despre profilul de candidat care să lupte împotriva lui Iohannis.

„Înainte de Congres au avut loc nişte reglări de conturi. De la Congres trebuia începută o discuţie în legătură cu profilul candidatului. PSD a avut un scor istoric la parlamentare, dar ca număr de voturi a avut 3,2 milioane de voturi. Pentru turul doi la prezidenţiale e nevoie de peste 5 milioane de voturi. De unde iei încă două milioane de voturi?”

Fostul prim-ministru spune că misiunea de a strânge 2 milioane de voturi în plus este și mai grea, deoarece calitatea guvernării este una scăzută. Iar situația stă astfel pentru că cei care sunt aduși în structurile guvernamentale nu ajung acolo pentru că ar fi specialiști, ci pentru că așa s-au înțeles liderii locali cu cei de la centru.

„Dacă iei din carnetul de telefon diverşi oameni să-i pui în anumite locuri, calitatea guvernării scade. Şi am observat lucrurile acestea şi la celelalte partide,“ a mai declarat fostul premier.