În doar 37 de zile, inginerii de la laboratorul NASA din California au conceput şi construit un ventilator ce poate fi produs în masă, a anunţat echipa într-un mesaj publicat joi pe Twitter.

„De obicei, construim nave spaţiale, nu dispozitive medicale, însă vrem să ajutăm”, au scris reprezentanţii NASA.

Dispozitivul a fost a fost deja testat într-un spital din New York, epicentrul epidemiei de virus din Statele Unite, şi se află în prezent supus revizuirii pentru aprobarea de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente, a precizat NASA, relatează Afp.

Care este următorul pas

Printre alte dispozitive care sunt dezvoltate de agenţie, următorul pas este o cască pentru administrarea de oxigen pacienţilor cu simptome uşoare.

Angajaţii au prezentat 250 de idei în urma unui apel lansat de agenţie pentru transmiterea propunerilor privind modul în care NASA îşi poate utiliza expertiza şi capacităţile pentru a ajuta în cadrul crizei, potrivit unui comunicat de presă.

„Toată munca depusă demonstrează modul în care NASA este echipată în mod unic pentru a ajuta în cadrul răspunsului federal la coronavirus prin folosirea ingeniozităţii forţei noastre de muncă, mobilizarea investiţiilor făcute în agenţia spaţială americană pentru combaterea acestei boli şi colaborarea în cadrul parteneriatelor publice şi private pentru a maximiza rezultatele”, a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine, într-un comunicat.