Space Apps, un concurs anual organizat de NASA, demarează și în România, informează www.startupcafe.ro. 
 

Orice programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința poate lua parte la rezolvarea provocărilor propuse. Persoanele cu abilități de rezolvare a problemelor și idei creative – studenți sau profesioniști, începători sau veterani se pot înscrie în competiţie.  
Tema generică a ediției din acest an este “Pământul și Spațiul!”.

Evenimentul, organizat de partenerul local Digital Transformers – Innovation Studio, va avea loc în perioada 19-21 octombrie 2018, simultan în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Scopul evenimentului este de a corela datele NASA, într-o manieră colaborativă, cu persoane de pe întreg globul care pot găsi soluții la aceste provocări.

Cele 6 subteme ale celor două zile de competiții care au loc simultan în orașe din întreaga lume sunt: ​​”Puteți construi un/o …”, “Ajutați-i pe alții să descopere Pământul”, “Vulcanii, aisbergurile și asteroizii”, “Lumea are nevoie acum de … “, “O lumină orbitoare” și “Un univers de frumusețe și minuni”. Înscrierea participanților va începe la jumătatea lunii septembrie și va fi anunțată pe http://2018.spaceappschallenge.org/ și pe canalele de social media ale competiției.