Nokia N9 este un terminal cu ecran complet tactil şi fără niciun buton, navigarea prin meniu realizându-se prin simpla glisare a degetului pe ecran. O mişcare  de glisare din orice colţ al ecranului duce utilizatorul către meniul principal.

Nokia N9 are un ecran AMOLED de 3,9 inch, (854×480 pixeli), procesor ARM Cortex A8 de 1 GHz, memorie RAM 1024 MB, spaţiu de stocare 16GB/64GB, cameră foto de 8 megapixeli, Wi-Fi şi sistem de operare MeeGo 1.2 Harmattan.

Telefonul are trei ecrane principale care au rolul de a oferi acces rapid la cele mai importante lucruri pe care oamenii le folosesc pe un telefon: utilizarea aplicaţiilor, accesul la reţelele sociale şi realizarea mai multor sarcini simultan.

Semnalul este excelent

Carcasa Nokia N9 este fabricată utilizând cele mai performante tehnologii de prelucrare a policarbonaţilor, permiţând o performanţă superioară a antenei. Acest lucru se traduce prin o recepţie mai bună, o calitate mai bună a vocii şi mai puţine apeluri ratate. “Acest telefon nu trebuie să îl ţii într-un anumit fel ca să ai semnal maxim”, a declarat Răzvan Petrescu, şeful Nokia România.

Singurul inconvenient al acestui design este că bateria nu mai poate fi scoasă, aceasta aflându-se în spatele ecranului.

Primul smartphone din lume cu tehnologie de decodare Dolby Digital Plus

Nokia N9 include serviciul gratuit de navigaţie auto şi pietonală pas cu pas, cu ghidare vocală în aplicaţia Hărţi şi este primul smartphone din lume care dispune de tehnologie de decodare Dolby Digital Plus şi tehnologie de post-procesare Dolby Headphone, astfel că utilizatorii se pot bucura de o experienţă audio surround cu orice set cu căşti.

N9 poate fi folosit şi pe post de portofel electronic

N9 este dotat cu tehnologia NFC (Near Field Communication), ce permite utilizatorilor să transfere cu uşurinţă imagini şi clipuri video de pe un terminal pe altul, dar şi să efectueze plăţi electronice.  Nokia N9 va fi disponibil, în trei variante cromatice – negru, magenta şi cyan, în acest an, iar informaţii exacte legate de disponibilitate şi preţ vor fi comunicate pentru fiecare ţară în parte, înainte de începerea livrărilor.

Elop: Astăzi începe un nou capitol în evoluţia Nokia

CEO-ul Nokia Stephen Elop a prezentat astăzi modul în care compania face progrese semnificative în implementarea strategiei stabilite la începutul acestui an. De la smartphone-uri la telefoane mobile, de la servicii la design-ul interfeţei cu utilizatorul şi de la experienţe de utilizare îmbunătăţite până la instrumente dedicate dezvoltatorilor, Nokia a conturat acţiuni concrete ce vor contribui la creşterea companiei şi la consolidarea poziţiei de lider în industrie.

“În prima parte a acestui an, am stabilit o strategie relevantă pentru tranziţia noastră”, a declarat Stephen Elop, preşedinte şi CEO Nokia. “Inovaţia stă la baza strategiei noastre şi astăzi am parcurs paşi importanţi în marcarea unui ritm nou al inovării la Nokia. Astăzi începe un nou capitol în evoluţia Nokia.”

În ceea ce priveşte telefoanele mobile, Nokia a lansat trei modele de terminale accesibile – Nokia C2-02, Nokia C2-03 şi Nokia C2-06. Portofoliul include opţiuni cu una şi două cartele SIM iar cele trei modele oferă o experienţă nouă şi optimizată a utilizării internetului şi hărţilor pentru deţinătorii de terminale S40, precum şi opţiuni cu ecran tactil sau tastatură.

Nokia şi-a reafirmat şi angajamentul faţă de Symbian. În iulie, Nokia va începe să livreze terminale Nokia N8, E7, C7 şi C6-01 cu actualizarea de software Symbian Anna, care include mai multe îmbunătăţiri la nivelul experienţei de utilizare. Până la finele lunii august, utilizatorii care deţin deja aceste modele vor putea descărca Symbian Anna. În următoarele 12 luni, Nokia planifică lansarea pe piaţă a până la 10 smartphone-uri Symbian.

Compania Nokia are o cotă de 30% pe segmentul smarthphones, la nivel global, fiind urmată de Samsung, cu 18%, LG cu 7,6% şi Apple cu 2,3%, conform datelor Gartner.
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/2O5PEpA9_kY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>