Cu un ecran de 10,1 inch noul Galaxy Note oferă funcţionalitate multi-screen, pentru a maximiza eficienţa atunci când vine vorba despre învăţat, muncă sau activităţi creative. Mai exact, funcţionalitatea multi-screen le permite utilizatorilor să opereze concomitent mai multe sarcini. Astfel, ei vor putea să vizualizeze pagini de Internet, videclipuri sau a alte aplicaţii, în timp ce scriu sau schiţează idei.   

Galaxy Note 10.1 dispune de S Note, un instrument unic şi eficient, care permite combinarea notiţelor sau a schiţelor cu informaţii multimedia, imagini sau alte fişiere media, pentru a putea personaliza storyboard-urile proprii. Practic, îţi oferă un nou mod de a crea povestiri, întrucât pune la dispoziţie template-uri variate pentru minuta şedinţelor, reţete, jurnale, cărţi de vizită, ziare, reviste şi nu numai. De asemenea, formele geometrice desenate de mână pot fi editate digital cu ajutorul funcţiei Shape Match, care îi ajută pe utilizatori să-şi organizeze schiţele şi storyboard-urile.

Mai mult decât atât, cu ajutorul motoarelor de căutare S Note, informaţia poate fi obţinută cu uşurinţă, iar imaginile şi conţinutul pot fi copiate rapid pe telefon, fără a mai fi necesară utilizarea altei aplicaţii.

Galaxy Note 10.1 rulează cu sistem de operare Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) acţionat de un procesor dual-core de 1.4GHz şi conectivitate HSPA+. De asemenea, dispozitivul permite transmiterea în timp real a videoclipurilor şi a fişierelor video HD.

S Pen-ul inovator al lui GALAXY Note 10.1, cel mai avansat stylus de pe piaţă, este integrat complet în aplicaţiile originale ale dispozitivului.