Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, a ajuns la un acord cu Vestas Wind Systems, pentru achiziționarea unei participații de 80% în șapte entități eoliene din sud-estul României, potrivit unui anunț al companiei. Deși tranzacția a fost semnată, totul ar trebui să fie finalizat spre finalul lunii octombrie, asteptându-se în prezent o serie de aprobări legale, scrie incont.ro.

Achiziția a fost făcută de ramura investițională a Ingka Group, Ingka Investments, și are ca obiect 64 de turbine cu o capacitate totală 171 MW. Performanța combinată a parcurilor eoliene reprezintă echivalentul consumului a peste 65 de magazine IKEA sau a 150.000 gospodării din România și depășește consumul din lanțul de aprovizionare IKEA din România.

“Suntem încântați să intrăm pe piața energiei regenerabile din România prin această achiziție. Pachetul de 80% susține ținta noastră de a genera la fel de multă energie regenerabilă pe cât consumăm, iar investiția ne aduce cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru pentru anul 2020”, a spus Krister Mattsson, Managing Director Ingka Investments, Ingka Group.

“Investiția în energie regenerabilă face parte din managementul activelor noastre financiare și susține pe deplin obiectivele noastre de sustenabilitate, făcând parte din activitățile prin care contribuim la obiectivul nostru de a avea un impact pozitiv asupra planetei. Rămânem dedicați obiectivului nostru de generare de energie regenerabilă, unde ne propunem să producem mai multă energie regenerabilă decât consumăm, astfel încât vom continua să investim în energie regenerabilă în cadrul operațiunilor noastre”, adaugă oficialul.

Grupul Ingka deține și operează 900.000 de panouri solare și 534 de turbine eoliene în 14 țări. România este a 14-a țară în care Grupul Ingka investește în energia eoliană. Cea mai recentă achiziție a fost a unui parc eolian din Germania.