Acţionarii Motorola vor primi 40 dolari cash pentru fiecare acţiune, un preţ cu 63% mai mare decât cel cu care s-a închis bursa americană vineri. Ambele consilii de administraţie au aprobat tranzacţia.

Potrivit ziariştilor americani, prin această achiziţie, Google, care produce softul pentru sisteme mobile Android, a cumpărat şi patentele wireless de care avea nevoie în lupta cu Apple. Tranzacţia este cea mai mare din domeniul sistemelor wireless din ultima decadă şi transformă Google într-un competitor de temut pentru toţi producătorii de telefoane care folosesc Android.

"Această afacere ne permite să stabilim un nou teren de dezvoltare pentru ecosistemul Android", a declarat Andy Rubin, vicepreşedinte Google. Potrivit acestuia, Android va rămâne disponibil şi pentru alţi producători de telefoane mobile.
UPDATE: Paradoxal, după anunț, acțiunile listate la bursă ale Google au început să scadă, ceea ce înseamnă că anunțul tranzacției nu a fost primit cu bucurie și încredere de către investitori.
O posibilă explicație ar fi că mișcarea nu este văzută ca una de ofensivă, ci mai degrabă ca una de apărare. Google tocmai a făcut un mare pas către o activitate care este total diferită de "core business-ul" său și, mai mult, de acum va concura cu partenerii săi. "Cum vor resimți HTC și Samsung, principalii parteneri ai Google pe segmentul Android, această mutare?" , se întreabă presa străină?