“E o mutare foarte importantă pe piaţa de hosting pentru că schimba raportul calitate/preţ al industriei. Prin aceasta ofertă reuşim ceva ce ne-am dorit întotdeauna: să oferim aceleaşi servicii top-quality şi companiilor mici şi mijlocii care, până acum, erau departe de a şi le permite”, se arată într-un comunicat Hostway.

“E extraordinar să lucrezi cu nume ca eMAG, Trilulilu şi GSP dar, în acelaşi timp, adevăratul potenţial de creştere al pieţei nu stă în top 50 players, ci în miile de companii mici care abia încep să conştientizeze nevoia de a avea o infrastructură de IT sigură”, se mai arată în comunicat

Serviciul este disponibil pentru pre-comandă începând de astăzi, 23 noiembrie, exclusiv pe site-ul Hostway România și include trei planuri de hosting pe servere dedicate, cu prețuri cuprinse între 99 și 349 euro/lună. Activarea unui server se realizează complet automat și durează doar 20 de minute, o premieră pentru piața de IT din România.

Fiecare dintre cele trei planuri include: închirierea unui server enterprise HP, conexiune internet la viteză 1Gbit, acces prioritar la suport tehnic 24/7 (telefonic și prin email ) și colocare în centrul de date Omnilogic, construit la standard Tier-3.

Procesul de cumpărare și cel de activare se vor desfășura în întregime online. Clienții doar aleg planul potrivit și fac prima plată iar în mai puțin de 20 de minute primesc datele de acces la server. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Hostway a înlocuit complet portofoliul de servere cu modele HP, care au permis automatizarea completă a serviciului. De asemenea, Hostway a semnat un parteneriat pe o perioadă de 5 ani cu Omnilogic, care va furniza suport pentru serviciile de tip hosting sau cloud-computing.

Primele servere se vor activa începând cu 1 decembrie, pentru toți clienții care au plasat pre-comenzi până la data respectivă.

Conform estimărilor noastre, peste 70% dintre companiile mici și mijlocii au o infrastructură de IT improvizată. Se lucrează cu servere ținute în sediu, fără niciun fel de backup sau redundanță. La prima problemă hardware mai serioasă dispar complet documente și proiecte pentru care s-a muncit uneori și ani de zile.

“Când am creat noua ofertă de servere ne-am propus să atingem exact acest public, pentru care o profesionalizare IT ar putea reprezenta, în situații critice, salvarea business-ului. HP și Omnilogic au fost foarte receptivi la această idee și au devenit parteneri în proiect. Cu sprijinul lor am reușit să atingem un nivel de preț potrivit care să ne permită intrarea în acest segment”, a declarat Flaviu Rădulescu, managing director Hostway România.