„Am să particip (la protest, n.r.). Am înţeles că în faţa ministerului vor veni câţiva colegi din alte structuri. Am să particip şi eu cu mare drag pentru că ne dorim cu toţii autostrăzi”, a precizat ministrul Finanţelor, care participă la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor.

Din punct de vedere al comunicării, mutarea ministrului de Finanțe este inedită și transmite faptul că lipsa autostrăzilor nu este o problemă creată de PSD, ci este una sistemică, veche de mai mulți ani de zile.

Rămâne de văzut însă cum va fi primit Eugen Teodorovici de restul protestatarilor și dacă mutarea acestuia se va dovedi una câștigătoare sau nu.

Companii private, primării, unele din ele chiar cu primari PSD, personalități publice, sindicate și persoane fizice și-au anunțat solidaritatea față de inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi și vor protesta astăzi, timp de 15 minute, față de lipsa acută a investițiilor publice în infrastructura rutieră de mare viteză.

Mișcarea #șîeu a pornit de la inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi de a construi, din fonduri proprii, primul metru de autostradă din Moldova.