Rupert Murdoch, şeful companiei News Corp, a declarat, recent, că nu este interesat de achiziţia site-ului de microblogging Twitter şi nici nu are de gând să vândă reţeaua de socializare MySpace.

Prezent la un eveniment în Sun Valley, miliardarul Rupert Murdoch, proprietarul conglomeratului media News Corp, a infirmat zvonurile potrivit cărora ar fi interesat de achiziţia site-ului de microblogging Twitter. Acesta a spus că o investiţie în Twitter nu ar fi justificată pentru că încă nu a venit cu un model de business din care se poate scoate bani şi nu sfătuieşte pe nimeni să investească în acest site.

Twitter este, în prezent, unul dintre site-urile cu cea mai mare creştere  din punct de vedere al numărului de utilizatori, având, lunar, peste 10 milioane de vizualizări.

MySpace nu e de vânzare

Întrebat dacă are de gând să vândă reţeaua de socializare MySpace, Murdoch a răspuns cu un categoric nu. News Corp a achiziţionat, în anul 2005, site-ul  MySpace pentru 580 de milioane de dolari, când site-ul era la apogeul său. Între timp, MySpace a pierdut mult teren în faţa concurenţei, în special Facebook, şi a disponibilizat mai mult de 400 de angajaţi în Statele Unite.