Aproape 60.000 de telefoane mobile au fost lasate pe banchetele taxiurilor din Londra in ultimele sase luni ale acestui an, potrivit unui studiu efectuat in capitala Marii Britanii, care arata ca londonezii uita mai mult si mai usor ca oricand.

Studiul a fost realizat de catre Credant Technologies, companie de cercetare care a observat ca in ultimele sase luni, in taxiuri au fost gasite 55,843 telefoane mobile (aproape trei terminale pentru fiecare taxi), precum si 6.193 alte aparate portabile, precum laptop-uri, iPod-uri si stick-uri de memorie.

Compania de cercetare si-a axat atentia asupra taximetristilor licentiati, pentru a afla frecventa si usurinta cu cate sunt pierdute telefoanele mobile in taxiuri, in conditiile in care tot mai multe persoane stocheaza informatii pretioase pe asemenea aparate.

Multe dintre aceste aparate au capacitatea de stocare de pana la 10.000 documente Word, 11.000 de fotografii, 500.000 date de contact si chiar pana la 1,1 milioane de mesaje e-mail. Aceste calitati fac din device-urile high-tech niste tinte atractive pentru furtul de informatii.

In paralel cu studiul efectuat in Londra si in New York a avut loc un „experiment” similar. Rezultatele au aratat ca in ambele orase (Londra si New York), pasagerii ce utilizeaza taxiurile sunt „obsedati” de telefoanele mobile, astfel incat 44% din timpul petrecut in taxi vorbesc la telefin, in special in interes de serviciu.

Sansele de recuperare a telefonului mobil in taxiurile din Londra sunt de circa 80%, potrivit studiului, in timp ce in New York numai 66% dintre proprietari isi recupereaza bunurile uitate in taxi.

Printre cele mai ciudate „uitari” ale pasagerilor se numara copii, o nevasta beata, lasata ca bacsis, 12 fazani morti, o urna funerara plina cu cenusa, dinti falsi, membre artificiale, prezervative si sutiene.

Sursa: Credant Technologies