Vicontele Davignon este însoţit de Richard Haass, preşedintele Consiliului pentru Relaţii Externe, organizaţie independentă, non-partizană şi de reflecţie, care reuneşte peste 4.500 de membri, între care Brian Williams, Fareed Zakaria, Angelina Jolie, Chuck Hagel, Erin Burnett, care consideră că CFR ‘reprezintă o resursă indispensabilă într-o lume complexă’.

Grupul Bilderberg este una dintre cele mai prestigioase şi discrete organizaţii, care reuneşte diverse categorii de lideri, bancheri, oameni politici, personalităţi din mass-media, cadre universitare şi miliardari.

Potrivit The Insider.org, întâlnirile şi discuţiile grupului sunt secrete, iar presa nu este acceptată.

Prima întâlnire a Grupului Bilderberg a avut loc la Hotelul Bilderberg din Oostebeek (Olanda), între 29 – 31 mai 1954, fiind prezidată de Excelenţa Sa Regală, prinţul Bernhard al Olandei.

Oficial, guvernatorul BNR este membru al Comisiei Trilaterale (grup de discuţii neguvernamental şi nepartizan, fondat de David Rockefeller, în iulie 1973) şi al Clubului de la Roma (organizaţie globală non-profit de reflecţie, centru de inovaţie şi iniţiativă).

Conferinţa de la Banca Centrală va putea fi urmărită de ziarişti pe ecranele televizoarelor plasate în afara sălii care va găzdui reuniunea.

SURSA: Agerpres