Cei de la Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) au decis sesizarea Curții de Apel Bucuresti, care va trebui să confirme sau sa infirme verdictul Colegiului.

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu a apreciat că deconspirarea lui Mugur Isărescu drept colaborator al Securității a fost o execuție la comandă, iar acesta va fi mazilit. În opinia jurnalistului, în perioada următoare ar putea urma un alt ”trofeu”, Raed Arafat.

”Sper ca până mâine dimineață, când va fi dat statul de drept liber la publicat (cu adnotări și contextualizat) informația, să apară textul cu Isărescu patriotul care a nenorocit niște străini care ne doreau răul, nu români. Plus că omul era, de fapt, falnic securist, nu un amărât de turnător. Și se mai și pricepe cu banii, îș știe lumea bună, iar fără el se prăbușește țărișoara sub noi.

Ca să n-avem vorbe, evident că execuția subită a imposibilului de schimbat din funcție e comandă, dar asta nu înseamnă că pe fond se modifică ceva.

P.S. Când l-o ajunge rândul pe Arafat, să nu ziceți că nu v-am făcut atenți înainte”, a comentat Victor Ciutacu.

Reacția lui Ciutacu vine după ce în presă au ieșit iveală amănunte extrem de complicate și compromițătoare din trecutul lui Isărescu

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar) – 1 persoana”, se arata in comunicatul dat de institutie dupa sedinta de martea trecuta a Colegiului, anunță ziare.com. Mai multe surse din institutie au confirmat ca acest punct trei al comunicatului de presa se refera la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.