Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va majora cu 210.000 metri pătraţi, respectiv 200 de imobile, suprafaţa expropriată pentru amenajarea centurii de est a municipiului Cluj-Napoca, valoarea despăgubirilor ridicându-se la 12,51 milioane de lei. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.

„În prezent, numărul imobilelor rămase de expropriat este de 200, însă acest număr va putea suferi modificări ca urmare a faptului că imobilele în cauză se află în circuitul civil, iar proprietarii loturilor pot efectua dezlipiri ori alipiri ale lor, operaţiuni de natură a modifica numărul final”, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de MTI, scrie Mediafax.

Până în prezent, Guvernul a aprobat şase hotărâri pentru exproprierea imobilelor necesare lucrării. Cele şase acte normative se referă la un număr total de 587 de imobile supuse exproprierii, cu o sumă totală de 14,94 milioane de lei.

Centura de ocolire va avea o lungime de 18,6 kilometri, cu o lăţime a platformei de zece metri, precum şi două poduri, patru viaducte şi două noduri rutiere.

Bani mai mulţi şi pentru centura Ploieşti Vest

Totodată, MTI va suplimenta cu 5.960 metri pătraţi suprafaţa expropriată pentru lărgirea la patru benzi a centurii Ploieşti Vest, valoarea despăgubirii fiind de 1,6 milioane de lei.

Până în prezent, pentru lărgirea centurii Ploieşti suma totală aferentă despăgubirilor este de 4,748 milioane de lei, corespunzătoare pentru 865 de imobile expropriate.

Premierul Emil Boc a anunţat, sâmbătă, în cadrul unei vizite pe şantierul proiectului, că lucrările pentru zona de vest a centurii Ploieşti vor fi finalizate mai devreme cu o lună, respectiv la 30 octombrie.

SURSA: Mediafax