Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis AGERPRES, discuţiile au vizat rolul României în dezvoltarea cooperării regionale la Marea Neagră prin intensificarea cooperării marine şi maritime cu ţările riverane, precum şi contribuţia pe care ţara o poate avea în promovarea unor proiecte comune cu ţările riverane Mării Negre, în special cele non-UE, în scopul dezvoltării durabile a economiei albastre.

'România poate avea un rol important în promovarea politicii de dezvoltare durabilă a Uniunii Europene în zona Mării Negre, având în vedere relaţiile de bună cooperare dintre România şi statele riverane. Acest lucru facilitează atragerea acestor state în proiectele europene', a declarat Ramona Mănescu.

Discuţiile au mai vizat turismul sustenabil în Delta Dunării, pescuitul ilegal din Marea Neagră, proiectele din regiune care se referă la domeniul colectării de date şi schimbul de informaţii, precum şi suportul financiar acordat de Uniunea Europeană prin programe variate pentru proiecte regionale la Marea Neagră – pentru cercetare, mediu, pescuit, dezvoltarea sustenabilă a zonelor costiere, energie, resurse naturale sau transport..

Întâlnirea ministrului transporturilor, Ramona Mănescu, cu Comisarul European Maria Damanaki, s-a desfăşurat în cadrul Conferinţei Părţilor Interesate privind dezvoltarea economiei albastre la Marea Neagră, organizată la Bucureşti de Comisia Europeană şi Ministerul Afacerilor Externe.

SURSA: Agerpres