Noul termen pentru depunerea documentaţiilor de participare în cadrul procesului este 23 mai, ora 13:00

Lista cu investitorii selectaţi va fi făcută publică tot în data de 23 mai, urmând ca ofertele preliminare şi neangajante să fie depuse până pe 5 iunie.
Unul dintre criteriile care a fost modificat de către comisia de privatizare este cea referitoare la cifra de afaceri a potenţialilor investitori. Astfel, dacă în procesul iniţial condiţia referitoare la cifra de afaceri era de 30 de milioane de euro, acum vor putea participa la privatizare şi ofertanţi cu o cifră medie anuală pe ultimii ani financiari încheiaţi de doar 20 de milioane de euro.

Preţul de pornire al licitaţiei a rămas nemodificat, adică de 797.058.000 de lei.

Negocierile cu investitorii selectaţi vor începe din 6 iunie, iar ofertele referitoare la preţul de licitaţie se pot depune până pe 19 iunie, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 20 iunie, la fel ca şi în anunţul precedent.
De menţionat este faptul că toate termenele de mai sus pot fi modificate de către Comisia de privatizare, fiind termene de decădere.
În ceea ce priveşte respingerea ofertelor depuse iniţial de către asocierea Transferoviar Grup – principalul acţionar al producătorului de material rulant, Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca, deţinută de omul de afaceri Călin Mitică şi Donau Finanz Gmbh – un fond de investiţii din Austria, OmniTRAX – una dintre cele mai mari firme de transport pe calea ferată din America de Nord şi Grup Feroviar Român, controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, Ministerul Transporturilor ne-a comunicat că documentaţiile acestora erau incomplete.